Sonja Brouwer

registervertrouwenspersoon (extern)

Na mijn HBO-studie heb ik een aantal jaren als jobcoach mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid. Dit was zowel ondersteunen bij het vinden van een arbeidsplaats als ook begeleiden op de werkplek.

In mijn begeleiding ging ik uit van iemands sterke kanten, om die zoveel mogelijk te combineren met de wensen ten aanzien van werk. Door het stellen van gerichte vragen én door te luisteren naar de antwoorden kon ik mij goed een beeld vormen van de werkplek waar iemand tot zijn recht zou kunnen komen. In deze functie heb ik veel verschillende bedrijven en bedrijfstakken van binnenuit leren kennen. 

Daarnaast heb ik ruim 10 jaar als manager in een middelgroot bedrijf ervaring opgedaan in het (bege-)leiden van teams en het (mede-)leiden van een organisatie.

Nadat ik besloten had te stoppen met mijn werk heb ik een aantal jaren tijd besteed aan andere zaken, waaronder het geven van methodiektraining en aan een bestuursfunctie.

Met de aandacht die er op verschillende gebieden steeds meer is gekomen voor ongewenste omgangsvormen, werd ik enthousiast om mensen te ondersteunen en te begeleiden die hiermee te maken hebben (gehad).

De opleiding ‘Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen & integriteit’ heb ik afgerond bij het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen (het LIVP).

  • ik ben lid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) 
  • ik werk volgens de gedragscode die door de LVV is opgesteld
  • ik ben gecertificeerd door en geregistreerd bij Hobéon/SKO
  • ik ben vanzelfsprekend in het bezit van een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)